Eco Diamond

Welkom bij
Eco Diamond

Eco Diamond: eenvoudig schoonmaken

Bekend van TV! Bekijk de introductie video hieronder.

Q

Eco Diamond: eenvoudig schoonmaken

Bekend van TV! Bekijk de introductie video hieronder.

Q

Vragen
over reinigen
met stoom?

Gratis presentatie!

Vraag gratis een vrijblijvende presentatie aan. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact op voor een afspraak.

Q

Veelgestelde vragen

De Steam Diamond en Medi Steam droogstoomreinigers zijn enkel verkrijgbaar via persoonlijke verkoop na een presentatie bij u ter plaatse. Tijdens deze presentatie beantwoorden wij al uw vragen en kunt u de mogelijkheden van het toestel zelf ervaren. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd contacteren. Of u bekijkt hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Milieuvriendelijk*

Onze oplossing maakt geen gebruik van schoonmaakproducten, enkel water.

Duurzaam*

Exclusieve levenslange garantie op verwarmingselement en boiler. Duurzaam in gebruik.

Gratis presentatie!

Vraag gratis een vrijblijvende presentatie aan. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact op voor een afspraak.

 

Q

Gratis vrijblijvende presentatie

Vul uw gegevens in en wij nemen snel contact met u op!

Professionele stoomreiniger

Vragen

Wat is het verschil tussen de Steam Diamond en de Medi Steam stoomreiniger?

De Steam Diamond stoomreiniger is ontwikkeld voor thuisgebruik door de particulier. De Medi Steam stoomreiniger is ontwikkeld voor professioneel gebruik in een bedrijfsomgeving en is geschikt voor grotere oppervlakken, strengere reinheidseisen en industrieel vuil.

Wat zijn voor elk toestel de verschillende onderdelen voor de diverse toepassingen?

Voor zowel de Steam Diamond als de Medi Steam stoomreiniger is er een uitgebreide set borstels en opzetstukken beschikbaar, voor gebruik in uiteenlopende schoonmaaksituaties.

Bijkomende opties:

  • Steam Diamond: stoomstrijkijzer, stoomstrijkstation
  • Medi Steam: stoomdweilstysteem.

Wat is de prijs van een toestel?

De prijzen van onze stoomreinigers delen wij niet op onze website. Graag maken wij een afspraak bij u thuis of op de zaak voor een gratis en vrijblijvende presentatie waarbij wij de verschillende mogelijkheden en prijs met u delen.

Zijn er materialen waarop het toestel niet gebruikt kan worden?

De Steam Diamond en Medi Steam stoomreinigers kunt u op alles soorten materialen en oppervlakken gebruiken. Door gebruik van zachte doeken, de juiste stoomdruk en borstel voorkomt u beschadigingen.

Kun je de temperatuur aanpassen, of is de stoom altijd 190° graden?

De stoom is altijd 190° graden. U kunt de druk aanpassen tot maximaal 10 bar.

Het stoomtoestel bevat geen plastic, uit welk materiaal is het dan gemaakt?

De Steam Diamond en Medi Steam zijn beide gemaakt van duurzaam, licht en sterk carbon. De Medi Steam is voorzien van een inox waterreservoir. De opzetborstels zijn van kevlar.

U geeft een levenslange garantie op het verwarmingselement en de boiler. Betekent dit dat het apparaat zelf nooit kapot kan gaan en dat ik er na de aanschaf de rest van mijn leven plezier van zal hebben? Wat zijn de jaarlijkse vervangingskosten waarmee de gebruiker rekening moet houden?

Dat klopt, het toestel gaat levenslang mee. De kleine opzetborsteltjes worden gemiddeld één keer per jaar vervangen, de grote borstels gaan nog langer mee, omdat ze gemaakt zijn van kevlar. De kostprijs van borstels is ca. €10-€20 per stuk.

Hoe voorkom ik dat ik mij verbrand aan de hete stoom/het hete toestel?

Tijdens de presentatie en bij de levering leert u de Steam Diamond of Medi Steam stoomreiniger deskundig gebruiken. Er is enkel gevaar voor pijn of verbranding door de hulpstukken tijdens het gebruik aan te raken. Tijdens het gebruik is daar echter geen reden voor, omdat je het apparaat op afstand houdt. Het apparaat bevat ter voorkoming van verwonding speciaal geen ijzeren elementen.

Hoe komt het dat spiegels, steen en glas niet kapot springen door de hoge temperatuur?

Tijdens het schoonmaken werken we met borstels en doeken die voorkomen dat materialen beschadigen. Voor gevoelige materialen gebruiken we een speciale reinigingsstand. Enkel bij buitengebruik zal stoom een materiaal direct raken.

Klopt het dat u het toestel enkel verkoopt via presentaties? Ik kan het dus niet online bij u bestellen, of in de winkel? Wat is de reden van deze keuze?

Wij zijn volledig overtuigd van de kwaliteit van de Steam Diamond en Medi Steam stoomreinigers. Wij vinden een goede uitleg van het gebruik van het toestel belangrijk en willen u het gebruik en het goede resultaat graag zelf laten ervaren voor aankoop.

Welke nadelen of bezwaren hoort u tijdens de presentaties van de stoomreinigers?

Eigenlijk kennen we enkel voordelen van werken met de Steam Diamond en Medi Steam stoomreinigers. Tijdens de presentaties horen we soms over de nadelen van de stoomreinigers van andere leveranciers. Deze zijn met 15-20 kilo een stuk zwaarder en moeilijker in het gebruik dan ons toestel dat dankzij het gebruik van carbon als materiaal maar 4 kilo weegt met een volle watertank. Ook zijn de ijzeren onderdelen van de toestellen van andere leveranciers vaak een risico voor verbranding tijdens het gebruik. Bij de ontwikkeling van de Steam Diamond en Medi Steam is daarom bewust geen ijzer gebruikt.

Hoe weet ik dat ik mijn Steam Diamond juist gebruik?

Tijdens de presentatie en de levering leggen we het apparaat in alle details aan u uit, terwijl u het zelf kunt gebruiken. Hebt u daarna nog vragen, dan kunt u ons altijd contacteren en gebruiken we videobellen om eventuele vragen te beantwoorden.

Wat is de ‘aromakamer’ die Sophie noemt in haar review?

Dit is een optionele accessoire die tijdens het poetsen een geur verspreidt, op basis van biologische ingrediënten (bijv. citroen, sinaasappel).

Hoe groot is het waterreservoir van de Medi Steam stoomreiniger? En van de Steam Diamond?

In de boiler van de Medi Steam kan 2,5 liter water en dan is er nog een extra waterreservoir van 5 liter aansluitbaar via de trolley. De Steam Diamond heeft een reservoir van 1,5 liter.

Hoe lang duurt het voordat het water op temperatuur en de stoomreiniger gebruiksklaar is?

Beide toestellen warmen op in 4 minuten. Ze kunnen bijgevuld worden terwijl het toestel volop in werking is en hebben dus, anders dan bij andere merken, geen afkoeling nodig. U kunt dus snel doorwerken.

Kiest u ook voor snel en duurzaam* reinigen?

Gratis presentatie!

Vraag gratis een vrijblijvende presentatie aan. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact op voor een afspraak.

 

Q